085 760 35 11

Arbeidsrecht voor werkgevers

Bent u werkgever, dan hebt u elke dag te maken met arbeidsrecht. Zoals het opstellen van een arbeidsovereenkomst voor een nieuwe werknemer, een ziekmelding of een dreigend conflict.

Wij helpen u graag met onder meer de volgende arbeidsrechtelijke onderwerpen:

Contracten

Een goede arbeidsovereenkomst regelt de rechten en plichten tussen werkgever en werknemer. Bijvoorbeeld dat uw werknemer persoonlijk de arbeid verricht en u verplicht bent daarvoor loon te betalen. Een goed contract is de basis
lees verder...

en voorkomt problemen. Wij kunnen een nieuwe arbeidsovereenkomst voor u maken of uw bestaande arbeidsovereenkomsten aanpassen. Ook voor andere contracten en regelingen kunt u ons inschakelen. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • een personeelshandboek;
  • een managementovereenkomst; of
  • een overeenkomst van opdracht.

Ontslag

Ontslag is meestal een ingewikkelde kwestie. Vaak wordt het nodige verwacht van de werkgever voordat de rechter met een ontslag instemt. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van disfunctioneren van de werknemer of een verstoorde
lees verder...

arbeidsrelatie. Met onze ervaring en expertise helpen we u door dit lastige proces heen. Wat kunt u doen om een dossier op orde te krijgen? Of hoe neemt u de noodzaak van een ontslag weg? Zo mogelijk proberen wij voor u met de werknemer een regeling te treffen en vast te leggen in een vaststellingsovereenkomst. Lukt dat niet, dan staan we voor uw zaak bij de rechter.

Verzuim, ziekte en arbeidsongeschiktheid

Wanneer uw werknemer ziek wordt, komt er een reeks van verplichtingen op u en de werknemer af. Als u niet aan die verplichtingen voldoet, riskeert u een sanctie van het UWV.
U moet dan tot een jaar extra het loon betalen.
lees verder...

Ook de zieke werknemer heeft verplichtingen. Komt hij die niet na, dan kan dat bijvoorbeeld gevolgen hebben voor zijn recht op loon. Werkgevers hebben belang bij deskundige ondersteuning die op tijd wordt ingezet als er sprake is van langdurige arbeidsongeschiktheid. Helemaal wanneer er ook nog conflicten dreigen te ontstaan. Wij voorzien u van de juiste adviezen, zodat u tijdig de juiste stappen neemt. Als dat nodig is schakelen wij externe deskundigen uit ons netwerk in.

Gedurende de periode dat uw werknemer ziek is, bent u als werkgever verplicht om ten minste de eerste twee jaar het loon (deels) door te betalen. U kunt het loon verhalen op de aansprakelijke partij of diens verzekeraar wanneer uw werknemer arbeidsongeschikt raakt door toedoen van een derde. Bijvoorbeeld na een verkeersongeval, Mocht hiervan sprake zijn, dan zullen we het loon voor u verhalen.

Reorganisaties

Wilt u uw personeel anders inzetten of het personeelsbestand inkrimpen? Wij helpen u met het reorganisatietraject dat daarvoor nodig is. Wij kunnen de hele reorganisatie voor u doen. Ook kunt u ervoor kiezen
lees verder...

om zelf het stuur in handen te houden en ons op de achtergrond te laten adviseren.

Ontslag op staande voet

Als een werknemer het heel bont maakt, kan ontslag op staande voet worden verleend. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van diefstal of geweld. Dat kunt u zelf doen zonder dat u een rechter hoeft in te schakelen. Maar voor een
lees verder...

ontslag op staande voet gelden strenge eisen. Dat komt omdat het verstrekkende gevolgen heeft voor de werknemer. Hij verliest niet alleen zijn baan en inkomen, maar heeft ook geen recht op een uitkering.

Rekent u er maar op dat een werknemer tegen het ontslag opkomt en gaat procederen. Zo komt u toch nog in een riskante procedure bij de rechter terecht. Vraag ons daarom eerst naar de risico’s voordat u ontslag op staande voet verleent.

Recensies

“Mauris malesuada bibendum malesuada. Fusce ornare turpis sapien, vel commodo massa placerat eget. Fusce et facilisis diam. Sed sit amet mi mauris. Etiam sed tincidunt turpis, sit amet bibendum lectus. Etiam in semper sem. Etiam nulla purus, vulputate nec dolor id, porta pulvinar odio. Donec maximus sit amet lectus ac vulputate”

Jan de Vries, De Vries Koeltransport

“Nulla pellentesque pretium arcu, ac sollicitudin enim gravida dignissim. Ut quis laoreet mauris, sed pharetra dolor.”

Bram van Maanen, Bakkerij van Maanen

“Etiam nulla purus, vulputate nec dolor id, porta pulvinar odio. Donec maximus sit amet lectus ac vulputate. Sed congue, nunc vitae condimentum ultrices.”

Dhr. Scholten, Scholten Sport

Advies nodig?

Neem contact op en leg uw zaak vrijblijvend aan ons voor.

Website ontwerp en realisatie door Edvertised Media

Website ontwerp en realisatie door Edvertised Media

Chat openen
Gratis advies via WhatsApp?
Hoe kunnen wij u helpen?
Hallo! Heeft u vragen over letselschade?

Stel ze gerust via deze WhatsApp.
U krijgt van ons een deskundig en GRATIS advies. Beloofd!