085 760 35 11

Arbeidsrecht voor werknemers

Het arbeidsrecht is mede bedoeld om werknemers te beschermen. In de praktijk gaat het vaak anders. Juridische ondersteuning is hard nodig om die rechtsbescherming ook daadwerkelijk te krijgen. Met onze kennis en ervaring helpen wij u hier graag bij. Zoals bij de volgende arbeidsrechtelijke onderwerpen:

Ontslag

Uw werkgever kan u om verschillende redenen willen ontslaan. Bijvoorbeeld als er sprake is van:

  • een verstoorde arbeidsrelatie;
  • een reorganisatie;
lees verder...
  • slecht functioneren; of
  • langdurige arbeidsongeschiktheid.

Zonder uw instemming kan uw werkgever dat echter niet zomaar doen. Hij moet afhankelijk van de reden eerst het UWV of de kantonrechter inschakelen om een einde aan uw dienstverband te maken. Dat leidt voor de werkgever zeker niet altijd tot succes. Daarom proberen werkgevers er vaak eerst samen met de werknemer uit komen.

Als u daarvoor openstaat, kan dat bijvoorbeeld door het dienstverband met wederzijds goedvinden te beëindigen. U tekent dan een vaststellingsovereenkomst waarin u de gemaakte afspraken vastlegt. Hieraan kleven gevaren. Wij beoordelen graag voor u of het verstandig is om zo het dienstverband te beëindigen. Ook leggen we uit wat de gevaren zijn en we bekijken of de inhoud van de vaststellingsovereenkomst (juridisch) klopt.

Verder gaan wij na of er nog andere zaken geregeld kunnen worden. Moet uw werkgever een vergoeding betalen? Wordt u direct vrijgesteld van werk met behoud van salaris? Vervalt het relatie- en concurrentiebeding? Enzovoort. Tot slot zullen wij altijd proberen om onze kosten voor uw rechtsbijstand te laten betalen door uw werkgever.

Verzuim en ziekte

Hebt u zich ziek gemeld, dan is het belangrijk dat u weet welke rechten en plichten er gelden voor u en uw werkgever. Vaak komen arbeidsrelaties onder druk te staan. In het ziektetraject worden namelijk fouten gemaakt en er
lees verder...

kan weinig begrip meer zijn voor elkaars positie. Wij staan werknemers bij tijdens deze trajecten.

De ervaring leert dat met de goede toon van communiceren en de juiste adviezen de zaak vaak weer terug op het spoor komt. Soms kan het tijdig inzetten van mediation heel goed helpen. Wij proberen altijd de zaak voor u zo goed mogelijk op te lossen.

Relatie- en concurrentiebeding

Eindigt de arbeidsovereenkomst met uw werkgever? Mag u dan bij een concurrent in dienst treden of de relaties van uw (ex-)werkgever benaderen? Dat is zeker niet altijd het geval. Mogelijk is er een beding van toepassing en staat
lees verder...

daarop een forse boete. Wij adviseren u hier graag over.

Ontslag op staande voet

Uw werkgever kan uw arbeidsovereenkomst opzeggen zonder dat u instemt of een rechter (vooraf) toestemming geeft. Dit betreft het zogenaamde ‘ontslag op staande voet’. De werkgever moet daarvoor wel een ‘dringende reden’
lees verder...

hebben. Van een dringende reden kan sprake zijn bij bijvoorbeeld diefstal of mishandeling.

De eisen die gelden voor een ontslag op staande voet zijn streng. Dat komt omdat het voor u verstrekkende gevolgen heeft. U raakt niet alleen uw baan en inkomen kwijt, maar u heeft ook geen recht meer op een uitkering. Om dit ontslag op staande voet aan te vechten is het belangrijk dat u snel in actie komt. U moet binnen twee maanden na de ontslagdatum de kantonrechter verzoeken om het ontslag te vernietigen. Doet u dat niet op tijd, dan bent u te laat en staat het ontslag vast. Bent u op staande voet ontslagen? Neem direct contact met ons op.

Contract en arbeidsvoorwaarden

Als werknemer kunt u met allerlei arbeidsrechtelijke zaken te maken krijgen. Bijvoorbeeld: u begint met een nieuwe baan, maar u twijfelt of de arbeidsovereenkomst wel klopt. Of uw werkgever wil uw bestaande arbeidsovereenkomst
lees verder...

wijzigen. U heeft een leaseauto en uw werkgever wil deze regeling terugdraaien. Uw baas wil u plaatsen in een lagere functie. Voor al deze en dergelijke zaken geldt: vraag ons gerust om advies.


Recensies

Sin Oz
Sin Oz
Jasper Overtoom is een echte professional. Heeft mij heel erg goed geholpen door er voor mij te zijn, mij te steunen, naar mijn verhaal te luisteren, mij te adviseren en gerust te stellen. De betrokkenheid die hij toont en de professionele houding die hij heeft, siert hem. Ik wist niet meer wat ik moest doen of welke wegen ik moest bewandelen, n.a.v. een ongeval op het werk. Sinds Jasper mij hiermee helpt, heeft hij veel zorgen bij mij weggehaald. Het proces is bijna afgerond en ik ben tevreden! Wat er ook gebeurt, wat de uitkomst ook zal zijn, Jasper blijft voor mij degene die mij ontzettend goed heeft geholpen. Dat is het allerbelangrijkste; je gehoord en begrepen voelen. Bedankt Jasper èn Overtoom Juristen!
Wim Martens
Wim Martens
Wij werden goed geïnformeerd, hoe zij onze belangen gingen behartigen. Tijdens de hele afhandeling was er steeds persoonlijke aandacht over het herstel van mijn letsel en daarna pas de zakelijke gesprekken. Ook bij de gesprekken en correspondentie met de tegenpartij, ondersteunde Daniëlle mij goed. De afwikkeling is met een mooi resultaat afgesloten. Hierdoor kan ik hulp in roepen voor de zaken, die ik nu niet meer zelf kan doen.
Joyce van der Burg
Joyce van der Burg
ik ben vorig jaar aangereden op mijn fiets door een auto mobielst en ben daarna geholpen door Jasper Overtoom i.v.m. letsel en de schaden die ik heb opgelopen super geholpen en het was snel geregeld zonder problemen. ik zou Jasper aanbevelen bij letsel schaden.
Monique Vlek
Monique Vlek
Prettige manier van communiceren en een echte steun en toeverlaat. Jasper was te allen tijde beschikbaar voor advies en bewaarde goed het overzicht.
Mirjam van Raamsdonk Fotografie
Mirjam van Raamsdonk Fotografie
Kwalitatieve, snelle en goede service!
Tamara van der Burg
Tamara van der Burg
Wij zijn erg prettig geholpen door Overtoom Juristen. Jasper is een bevlogen jurist, die snel tot de kern van de zaak weet te komen. Daarnaast was het advies helder en realistisch.
Cathy Goedegebuure
Cathy Goedegebuure
Goed advies, professioneel in omgang en erg klantvriendelijk. Ik zou dit kantoor aan iedereen aanbevelen!
Danny Roelofs
Danny Roelofs
Jasper Overtoom is een vakman 1ste klas! Zijn communicatie is erg prettig hij neemt de tijd om alles duidelijk uit te leggen. Hij is zeer deskundig en heeft mij erg goed geholpen! Ik zou Jasper iedereen aanraden.
Jorg van de Peppel
Jorg van de Peppel
In verband met een arbeidsrecht-vraagstuk van een relatie heb ik Jasper Overtoom van Overtoom Juristen als arbeidsrecht specialist aanbevolen. Deze relatie heeft Jasper ervaren als prettig en duidelijk in de communicatie, en deskundig als het gaat om de aanpak en het oplossen van de arbeidsrecht-vraag.

Advies nodig?

Neem contact op en leg uw zaak vrijblijvend aan ons voor.

Website ontwerp en realisatie door Edvertised Media

Website ontwerp en realisatie door Edvertised Media

Chat openen
Gratis advies via WhatsApp?
Hoe kunnen wij u helpen?
Hallo! Heeft u vragen over letselschade?

Stel ze gerust via deze WhatsApp.
U krijgt van ons een deskundig en GRATIS advies. Beloofd!