085 760 35 11

Afgelopen dinsdagmiddag vond een bedrijfsongeval plaats in Bunschoten, waarbij een bouwvakker bekneld raakte. Er stortte een plafond in van een oude melkfabriek. De bouwvakker die bekneld raakte is door de hulpdiensten bevrijd. Ook kwam er een traumateam ter plaatse. Getuigen meldden aan RTV Utrecht dat de persoon onder een betonplaat terecht was gekomen.

Onderzoek gestart
Zowel de brandweer als ambulances en een traumateam waren aanwezig. De bouwvakker is naar het ziekenhuis gebracht. Nog niet duidelijk is wat de oorzaak van de instorting is. Het ongeval wordt onderzocht door de Inspectie SZW.

(Bron: Cobouw)

Verhalen van de schade
Dit soort bedrijfsongevallen zijn vaak een bron van ernstig letsel. Maar wie draait op voor de schade van de gewonde bouwvakker?

De belangrijkste grondslag voor aansprakelijkheid is artikel 7:658 BW. Dit artikel beoogt op verschillende manieren bescherming te bieden aan de werknemer. In dit geval de getroffen bouwvakker. De werkgever moet alles doen wat redelijkerwijs nodig is om zijn veiligheid te waarborgen. Dat noemt men ook wel de zorgplicht. Loopt de werknemer – zoals in deze zaak – toch letsel op tijdens  zijn werkzaamheden, dan is de werkgever aansprakelijk voor de schade, tenzij hij (a) bewijst dat hij zijn zorgplicht is nagekomen of (b) dat er sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid aan de zijde van de werknemer.

Wil je precies weten hoe het zit met het verhalen van schade na een bedrijfsongeval? Klik hier voor onze vorige blog waarin we dat precies aan je uitleggen. Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog, of heb je ook een bedrijfsongeval gehad? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos advies. We helpen je graag verder!