085 760 35 11

Denk jij ook dat je bij een ongeval waar je zelf schuldig aan bent geen recht hebt op een schadevergoeding? Er is immers niemand die je aansprakelijk kunt stellen voor je schade? Als je een Schadeverzekering Inzittenden (SVI) hebt afgesloten dan kun je je schade wel degelijk verhalen.

Wat is een Schadeverzekering Inzittenden (SVI)?

Een SVI-verzekering  is een schadeverzekering voor de inzittende(n) van een auto die bij een ongeval betrokken is geraakt. De verzekering biedt dekking voor de schade die inzittenden (bestuurder en passagiers) van de auto lijden. Ongeacht de schuldvraag. Dus ook wanneer er sprake is van een eenzijdig ongeval of wanneer je zelf schuldig bent aan het ongeval. Stel je voor, in een moment van onoplettendheid rijdt je tegen een boom en je breekt daarbij  beide benen. Daardoor kun je niet werken, maar je kunt ook je huishouden niet runnen en de tuin niet meer onderhouden. De SVI, of SVO-verzekering vangt het inkomen op dat je misloopt en vergoedt daarnaast de kosten voor het inschakelen van een huishoudelijke hulp en de hulp voor het werk in de tuin. Wel kent De Schadeverzekering voor Inzittenden, of SVO-verzekering een maximum verzekerd bedrag en zijn er vaak beperkingen ten opzichte van een WAM-verzekering.

Hoe zit het met de kosten? 

De kosten van rechtsbijstand worden over het algemeen door de SVI-verzekeraar vergoed. Ondanks dat een SVI-verzekering jouw eigen verzekering is, is het wel belangrijk om een belangenbehartiger in te schakelen die zorgt dat je een eerlijke schadevergoeding ontvangt.

Heb jij ook een (bedrijfs) ongeval gehad en letsel opgelopen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Of mocht je onverhoopt betrokken zijn geweest bij een verkeersongeval de afgelopen 3 jaar en wist je niet dat je hier recht op hebt? Twijfel je of je deze verzekering wel hebt afgesloten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos advies. We helpen je graag verder!

Overtoom Letselschade staat ingeschreven in het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit waarborgt onze onafhankelijkheid en de kwaliteit van onze juridische hulp.

 

 

 

Chat openen
Gratis advies via WhatsApp?
Hoe kunnen wij u helpen?
Hallo! Heeft u vragen over letselschade?

Stel ze gerust via deze WhatsApp.
U krijgt van ons een deskundig en GRATIS advies. Beloofd!