085 760 35 11

Wij zien dat rechtelijke macht steeds meer oog heeft voor de positie van de politieambtenaar die letsel oploopt tijdens werkzaamheden voor de politie.

Met passie staat ons team van Overtoom Letselschade hulpverleners bij die slachtoffer zijn van geweld tijdens hun werk. Op 24 januari jl. deden onze collega’s Anita Buwalda LLB/BBA en Annalie de Boer dat tijdens een zitting bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant.

Uitspraak: 6 weken onvoorwaardelijke gevangenisstraf en volledige toekenning van de gevorderde schadevergoeding.

Incident: bij een insluiting van een aangehouden verdachte begint de verdachte zich hevig te verzetten en past meerdere malen geweld toe tegen 5 politieambtenaren, waarbij één ambtenaar ernstig letsel opliep.

Wat vond de rechter in deze zaak nu eigenlijk?

‘Impact van het incident en de gevolgen hiervan zijn goed naar voren gebracht, zijn ernstig en weegt deze mee in de strafmaat. Het incident staat niet op zichzelf, helaas komen dergelijke incidenten bij hulpverleners dagelijks voor. Ook dit incident heeft forse gevolgen en deze zijn op een indringende wijze naar voren gebracht.’

  • Goed gevuld strafdossier waardoor strafbare feit wettig en overtuigend is geweest.
  • Zorgvuldige medische onderbouwing waarbij de ernstige lichamelijke gevolgen van het strafbare feit en het medisch verloop in beeld zijn gebracht.
  • Schadeposten voldoende toegelicht en onderbouwd tijdens de zitting

Indringende slachtofferverklaring van het slachtoffer zelf, die naast politieambtenaar ook getrouwd is en vader is van twee jonge kinderen. Er is vooral ook stilgestaan bij de gevolgen voor hem als privépersoon, voor zijn partner en kinderen.

Anita Buwalda LLB/BBA en Annalie de Boer hebben een sterk ontwikkeld rechtsvaardigheidsgevoel. 💪 Zij konden dit incident helaas niet voorkomen, maar hebben wel een positieve bijdrage kunnen leveren aan de ondersteuning van deze politieambtenaar.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Overtoom Letselschade staat ingeschreven in het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit waarborgt onze onafhankelijkheid en de kwaliteit van onze juridische hulp.