085 760 35 11

In november 2021 viel mevrouw P. (78) in de Rotterdamse stadsbus. Ze stond klaar om de bus te verlaten bij de halte, met haar rollator. Het duurde echter even voor iedereen vóór haar was uitgestapt. En net toen zij naar buiten wilde stappen deed de bestuurder de deuren weer dicht en trok vrij ruw op. Mevrouw P. viel, nog in de bus. Op haar achterhoofd.

Haar dochter Saskia werd gebeld dat haar moeder met een ambulance naar het Franciscus Gasthuis in Rotterdam was gebracht. Lichamelijk viel de schade mee. Maar na het verlaten van het ziekenhuis bleek de angst de maanden erna het grootste probleem. Mevrouw woonde zelfstandig, maar dat werd na het ongeval steeds lastiger. Ze durfde minder naar buiten, naar haar vriendinnen en ging minder als vanzelfsprekend met het OV. Dochter Saskia wilde haar moeder graag in de gaten kunnen houden en kocht daarvoor een persoonlijk alarmeringssysteem (CSI). Dat kost geld. Net als het koken voor moeders, wat mevrouw voorheen zelf deed. Dochter Saskia werd in één klap mantelzorger.

Saskia kwam in contact met Jasper Overtoom en hij pakte de zaak meteen op. Saskia: ,, Doordat de busbestuurder 112 had gebeld, de rit met de ambulance en de Eerste Hulp opname in Franciscus  hadden we alles gedocumenteerd. Daarmee kon Jasper naar de RET toe een zaak beginnen.’’

De RET betaalde uiteindelijk de kosten van de alarmering, regelde een bloemetje en Jasper bemiddelde bij de woningstichting voor aanpassingen in en bij de woning van mevrouw P. Helaas bleken die aanpassingen niet allemaal te realiseren.

Inmiddels woont mevrouw P. in een verpleeghuis omdat zelfstandig wonen in haar appartement niet meer veilig voor haar was.

Dochter Saskia: ,,Jasper Overtoom heeft een last bij ons weggehaald, want zelf wisten we de weg niet. Ik kon zorgeloos voor mijn moeder zorgen. Hij regelde achter de schermen alles. Ik weet zeker dat we nu meer resultaat hebben behaald, dan als we er zelf achteraan hadden moeten gaan.’’

Heb jij ook een ongeluk gehad en letsel opgelopen?
Wil je precies weten hoe het zit met het verhalen van schade na een aanrijding? Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos advies. We helpen je graag verder!

Overtoom Juristen staat ingeschreven in het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit waarborgt onze onafhankelijkheid en de kwaliteit van onze juridische hulp.