010-203 60 49

Jasper Overtoom

Jasper Overtoom (mr. J.W.F. Overtoom) studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Onder leiding van prof. mr. dr. A.R. Houweling rondde hij daar de gespecialiseerde master Arbeidsrecht af.

Vanaf 2013 was Jasper partner bij het kantoor BSA Arbeidsrecht. In 2018 richtte Jasper zelfstandig het kantoor Overtoom Juristen op.
Voor die tijd was Jasper onder andere werkzaam voor het ministerie van Defensie en BSA Schaderegeling. Hij behandelde arbeidszaken, beleidsvragen, aansprakelijkheidskwesties en letselschadezaken. Hij opereerde daardoor jarenlang op het snijvlak van het aansprakelijkheidsrecht en het arbeidsrecht. Dit maakt dat Jasper een brede juridische achtergrond heeft, met als expertise het arbeidsrecht en letselschade.

Praktisch en maatschappelijk betrokken

Jasper is praktisch ingesteld en een maatschappelijk betrokken jurist. Hij begrijpt dat de meeste cliënten niet zitten te wachten op ingewikkelde juridische verhalen. Zij verwachten vooral dat hun probleem op goede wijze wordt opgelost. Waarbij kosten ook een belangrijke rol spelen. In zijn werkwijze houdt Jasper rekening met al deze aspecten.


Danielle Valstar

Daniëlle Valstar

Daniëlle Valstar is Letselschade expert. Zij heeft ruim 10 jaar ervaring in het vak. Daniëlle was onder andere verantwoordelijke voor de uitvoeringswerkzaamheden ten behoeve van asbestslachtoffers. In die rol heeft zij zich jaren ingezet voor (in alle gevallen ernstig zieke en terminale) slachtoffers en hun nabestaanden voor het verkrijgen een schadevergoeding. Onderdeel van haar taak was het bezoeken van slachtoffers. Zij heeft ruim 1000 (geregistreerde) bezoeken afgelegd, waarmee zij een belangrijke rol heeft gespeeld voor deze slachtoffers en hun gezinsleden. 

Daarnaast werkt Daniëlle ook als letselschadespecialist voor slachtoffers van ongevallen. Zij is opgeleid als NIVRE-re registerexpert dat maakt Daniëlle met haar ervaring en hart voor slachtoffers tot een echte specialist.

Harry Overtoom

Harry Overtoom (mr. H.A.P. Overtoom) heeft aan de universiteit van Leiden notarieel recht gestudeerd. Harry was van meet af aan een man van de praktijk. Hij ontplooide zich in de toen nog agrarische praktijk in Berkel en Rodenrijs. Ook Nootdorp, zijn geboorteplaats, behoorde tot zijn werkterrein.

Halverwege de jaren tachtig kwamen de oude studiegenoten Koos Baijer en Harry bij elkaar op het toen vacante notariskantoor in Berkel en Rodenrijs, waar Baijer benoemd werd als notaris. Zij gingen samenwerken in een maatschap. Begin jaren negentig werd ook Harry benoemd tot notaris in Berkel en Rodenrijs.

Complexe dossiers

De kwaliteiten van de beide notarissen vulden elkaar prima aan en zo ontstond een deskundige en slagvaardige praktijk. Na zijn pensioen werd Harry als ervaren man ingezet op de Notaristelefoon. Harry zet zijn kennis en ervaring nu in als juridisch adviseur bij ons kantoor. Met name bij complexe dossiers. Bijvoorbeeld waar het gaat om erfrechtkwesties die zich voordoen bij een overlijdensschade. Of ondernemingsrechtelijke aspecten die spelen bij een reorganisatie.


Koos Baijer

Koos Baijer (mr. J.M.J. Baijer) heeft notarieel recht gestudeerd aan de universiteit van Leiden. Koos legde een zodanig notarieel examen af dat hij door de universiteit meteen werd aangesteld als wetenschappelijk medewerker.

De notariële praktijk boeide hem echter ook bijzonder. Hij ging daarin aan de slag in Den Haag en Wateringen en uiteindelijk in Berkel en Rodenrijs. Daar ging hij samenwerken met zijn oud-studiegenoot Harry Overtoom in een maatschap tot aan zijn pensioen. Zijn wetenschappelijke interesse behield hij echter. Zo was hij naast zijn praktische werkzaamheden in het notariaat docent aan de notariële beroepsopleiding.

Specifieke rechtsgebieden

Tot op de dag van vandaag kan aan Koos iedere juridische vraag worden voorgelegd. Hij volgt alle nieuwe ontwikkelingen op dat gebied. Koos is als juridisch adviseur aan ons kantoor verbonden en wordt ingezet bij complexe juridische vraagstukken. Vaak gaat het daarbij om specifieke rechtsgebieden die in sommige arbeidsrechtelijke kwesties of bij letselschade van groot belang zijn. Denk onder andere aan ondernemingsrecht bij bijvoorbeeld fusies, overgang van onderneming en reorganisaties. Of het erfrecht en het personen- en familierecht bij letselschades.


Erkend letselschade expert

Overtoom Juristen is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dat houdt in dat wij erkend letselschade expert zijn. In het NKL zijn alleen organisaties te vinden die bereid zijn de binnen de letselschadebranche opgestelde kwaliteits- en gedragsregels na te leven. Het NKL is opgezet door Stichting De Letselschade Raad

Als u ons inschakelt, bent u verzekerd van betrouwbare juridische hulp. Neem vandaag nog contact met ons op.

Kennismaken?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

© 2018 Overtoom Juristen | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring | Disclaimer

Website ontwerp en realisatie door Edvertised Media

© 2018 Overtoom Juristen | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring | Disclaimer

Website ontwerp en realisatie door Edvertised Media