085 760 35 11

Een dier kan zorgen voor vervelend letsel. Letselschade toegebracht door een hond komt relatief vaak voor. Denk bijvoorbeeld aan een hondenbeet of het oplopen van letsel nadat een hond onverwacht tegen je opspringt. Hoe zit het met een schadevergoeding?

Bezitter aansprakelijk

In de wet is vastgelegd dat bezitters van dieren aansprakelijk zijn voor de schade die het dier veroorzaakt. De wet beschermt op deze manier tegen het vaak oncontroleerbare gedrag van dieren. Dit is ook het geval als de bezitter van het huisdier geen schuld heeft aan de gedraging van het dier, enkele uitzonderingen daargelaten.

Wat te doen bij hondenbeet?

Als je letselschade hebt opgelopen door een hondenbeet dan adviseren wij allereerst om een arts te raadplegen. Verder is het handig om de naam- en adresgegevens van de hondeneigenaar te noteren. Zijn er getuigen? Vraag dan hun adresgegevens. En maak foto’s van de schade die de hond heeft toegebracht. Daarna doe je er goed aan om contact op te nemen met een letselschade-expert.

Schadevergoeding

De schadevergoeding na een hondenbeet kan behoorlijk oplopen. Deze vergoeding bestaat uit een vergoeding van materiële schade en immateriële schade. De materiële schadevergoeding kan bijvoorbeeld bestaan uit medische kosten, kledingschade en gemist inkomen. Voor de immateriële schade wordt smartengeld toegekend, een bedrag voor leed, ongemak en gederfde levensvreugde.

Ben je ook gewond geraakt door een hond, of heb je een ongeval gehad door toedoen van een ander dier?

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos advies. We helpen je graag verder!

Overtoom Letselschade staat ingeschreven in het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit waarborgt onze onafhankelijkheid en de kwaliteit van onze juridische hulp.

 

Chat openen
Gratis advies via WhatsApp?
Hoe kunnen wij u helpen?
Hallo! Heeft u vragen over letselschade?

Stel ze gerust via deze WhatsApp.
U krijgt van ons een deskundig en GRATIS advies. Beloofd!