085 760 35 11

Henk G. was in oktober 2021 net een dag terug van een mooie fietsvakantie op Sardinië. Op een dubbel fietspad in Bleiswijk, met twee rijrichtingen, kwam een scooter hem tegemoet. De bestuurder was aan het rommelen met boodschappentassen op de treeplank en kwam in een bocht op de weghelft van Henk G. terecht. ,,Hij lette totaal niet op, had moeite met het bier in de tassen en voor ik het wist lag ik bovenop de scooter.’’

De scooterbestuurder sprak geen Nederlands, wist blijkbaar niet goed wat te doen en belde wat vrienden. Die kwamen opdraven en de sfeer werd wat onvriendelijk. Waarop G. de politie belde. ,,Dat duurde rijkelijk lang, maar uiteindelijk hebben ze proces-verbaal opgemaakt. De scooter bleek gelukkig verzekerd. Maar ik kon wel naar huis met een schaafwond op mijn knie en pijn in mijn ribben. Terwijl ik na die fietsvakantie topfit was.’’

Het slapen ging slecht en draaien was -door de gekneusde (?) ribben- erg pijnlijk. Een bezoek aan de huisarts kon ook niet, die had zelf net een hartaanval gehad en lag in het ziekenhuis.

De dagen erop nam Henk G. contact op met zijn verzekeraar. ,,Maar die verwees direct door naar Overtoom Letselschade. Hun bemiddeling is gratis, dat wist ik toen ook niet. Daniëlle Valstar heeft me prima geholpen. Alle schade aan mijn fiets, mijn fietscomputer en mijn fietsbroek is door de tegenpartij vergoed.’’

Henk G. sprak later een collega die ook een gevalletje letselschade had en beval Overtoom van harte aan. ,,Maar hij was al te vergevorderd bij zijn eigen verzekeraar en heeft er dus geen gebruik van gemaakt.’’

Heb jij ook een ongeluk gehad en letsel opgelopen?
Wil je precies weten hoe het zit met het verhalen van schade na een aanrijding? Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos advies. We helpen je graag verder!

Overtoom Letselschade staat ingeschreven in het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit waarborgt onze onafhankelijkheid en de kwaliteit van onze juridische hulp.