085 760 35 11

De eerste zonnige zondag van juni 2021 reed Lode A. (toen 30) rond 20.30 uur van haar werk aan het Scheveningse strand naar huis over een smalle éénrichtingsweg in het Haagse Laak-kwartier. Het was nog licht. Achter haar twee auto’s die er niet langs konden. De eerste automobilist probeerde het tóch en schampte haar met een behoorlijke snelheid. Daarna weet Lode niet veel meer. Ze lag op de grond, haar fiets aan de andere kant van de weg.

,,Ik probeerde te gaan zitten en wilde opstaan. Maar dat was onmogelijk. Het werd zwart voor mijn ogen en mijn gehoor deed raar. Bewusteloos ben ik niet geweest, maar opstaan kon ik niet. De vrouw uit de tweede auto stapte meteen uit en kwam bij me zitten. De man die me had aangereden reed eerst door, maar kwam uiteindelijk toch terug.’’

Omdat het een mooie stranddag was geweest, waren de hulpdiensten nogal druk. Lode lag zo’n 40 minuten op straat voor de ambulance kwam. De verpleegkundigen vonden opname niet nodig, maar na een pijnlijke, slapeloze nacht thuis ging Lode toch naar haar huisarts, die haar naar het Westeinde Ziekenhuis doorverwees. Daar bleek haar rechterelleboog door de val gebroken.

,,Op een héél vervelende plek bleek achteraf, want ik heb tot diep in de herfst van 2021 last gehad. De mooie zomermaanden, waarin ik normaal mijn geld verdien voor de rest van het jaar, zijn me door het ongeval afgenomen. Ik kon niks meer. Ik werk in de horeca en als je je rechterarm niet kunt gebruiken ben je gewoon lange tijd werkeloos.’’

Lodes werkgever was zo met haar begaan dat hij meteen toezegde haar salaris door te betalen. ,,Ja, zo lief.’’ De Arbodienst van de werkgever stelde vervolgens voor Overtoom Letselschade contact op te laten nemen.

,,Ja, die belden ineens, ik had er zelf nog nooit van gehoord. Maar ze hebben alles van me overgenomen. Mijn inkomen, dat ik niet meer kon verdienen, is door de verzekering van de tegenpartij betaald.’’

Na een aantal behandelingen in het ziekenhuis begon Lodes revalidatie. ,, Ik moest vaak naar de fysio, meer keren dan ik vergoed kreeg van mijn verzekering, maar dat is allemaal betaald. Mijn fiets, de kapotte kleding, thuishulp. Zelfs een thuishulp, die kwam schoonmaken. Kortom ze hebben me erg goed geholpen. Bijna een jaar later, in april 2022, heb ik ze in het laatste gesprek kunnen bedanken.’’

Heb jij ook een ongeluk gehad en letsel opgelopen?
Wil je precies weten hoe het zit met het verhalen van schade na een aanrijding? Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos advies. We helpen je graag verder!

Overtoom Letselschade staat ingeschreven in het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit waarborgt onze onafhankelijkheid en de kwaliteit van onze juridische hulp.